Ugrás a tartalomra

Mantrailing (Személy Keresés)

 

mantrailing személykeresés 
 

A Mantrailing egy olyan kutyás sportág, ami hasonló a hivatásos nyomkövető kutyák munkájához. A Mantrailinges kutyus is az emberek által hátrahagyott szagmintát követi és ennek segítségével keresi meg a rejtőzködő célszemélyt. Amiben mégis más ez a fajta emberkeresés, hogy nem csak a földön rögzített illatminta nyomán, hanem leginkább a levegőben terjedő alapján tájékozódik benne a kutyus, lényeg, hogy ő döntheti el, hogy hogyan keresse az "eltűnt" személyt.


Amikor a kutya még nem volt az ember legjobb barátja, azokban az időkben kis kedvenceink elődeinek a zsákmány felkutatásában szintén használnia kellett ezt az orr-munkát, hogy élelmet találjanak maguknak a létfenntartás érdekében, és, ha csak a már háziasított, és tenyésztett vadászkutyákra gondolunk, akik szintén a szaglásuk segítségével űzték, és még űzik is a vadat, akkor láthatjuk, hogy ezek a feladatok mennyire jó nyomkövetési adottságokkal vértezték fel kutyusainkat, melyeket akár eltűnt személyek keresésében is alkalmazhatunk.

Ehhez a tevékenységhez kényelmes kutyahám szükséges és egy hosszú póráz, ugyanis ebben a feladatban kis kedvenced önálló munkát végez az illatok feltérképezésével, és a segéd megkeresése közben hagynod kell őt, hogy kibontakozhasson, hiszen az emberkeresés közben fontos, hogy csakis az orra után mehessen.  

Ebben a képzésben remekül szórakozhattok négylábú barátoddal, és fejleszthetitek kapcsolatotokat, egymásba vetett bizalmatokat az együttműködés által. Ez a közös "móka" átmozgatja kutyusodat fizikálisan, és az ösztöneire épülő kereső munka által mentálisan stimulálja, és kiegyensúlyozottabbá is teszi őt, sőt az önbizalmát is növeli.

A szükséges felszerelést korlátozott számban, de tudjuk biztosítani, úgyhogy Neked csak Kis Kedvencedet kell hoznod a tanfolyamra, és némi jutalomfalatot a sikeres keresés megkoronázása érdekében.

Ez a kurzus minimum 2 fős csoportban indul, vagy egyénileg is kérhető.

 

Időtartam és díjazás

 

A képzés 5 alkalmat foglal magába, és az egyes alkalmak 60 percesek. Ezek minden héten ugyanabban időpontban kerülnek megtartásra.

Az 5 alkalmas csoportos bérlet: 24.500,- Ft, helyett most 19.600,- Ft.

Egyénileg: 5 alkalmas bérlet: 41.000,- Ft.

 

Program értesítő email feliratkozás

Feliratkozások kezelése
Válaszd ki, melyiket szeretnéd megkapni (1 levél / hó)
Ne maradj le semmiről! Add meg email címed és értesítünk a friss cikkekről, akciókról.
The subscriber's email address.